یافتن مولکول های آب بر روی سیاره ایتوکاوا

سیارک ۲۵۱۴۳ ایتوکاوا (به انگلیسی: 25143 Itokawa، نامگذاری:1998SF36) بیست و پنج هزار و صد و چهل و سومین سیارک کشف شده‌است که در۲۶ سپتامبر ۱۹۹۸ کشف شد. این سیارک به افتخار هیدئو ایتوکاوا، دانشمند موشکی ژاپن، نامیده شده‌است. سیارک ۲۵۱۴۳ ایتوکاوا نخستین سیارکی است که توسط کاوشگرهای فضایی مورد نمونه‌برداری و مطالعه از نزدیک قرار گرفته‌است.

کاوشگر فضاییهایابوسای سازمان فضایی ژاپن در روزهای ۲۰ و ۲۵ سپتامبر سال ۲۰۰۵ (۲۹ شهریور و ۳ مهر ۱۳۸۴) به سطح این سیارک نزدیک شده و اقدام به انجام عملیات نمونه‌برداری نمود. نمونه‌برداری اول ناموفق بود اما در مورد موفقیت نمونه‌برداری دوم هنوز نمی‌توان با اطمینان صحبت کرد.

دانشمندان ژاپنی منتظر باز شدن درب‌های کپسول حاوی نمونه‌ها که ۱۳ ژوئن ۲۰۱۰ در منطقه وومرای استرالیا فرود آمد هستند تا بتوانند با اطمینان درباره موفقیت نمونه‌برداری اظهار نظر نمایند. قدر مطلق سیارک برابر ۱.۹ است. دانشمندان نابغه توانستند در سیارک ایتوکاوا مولکول های آب پیدا کنند که این دستاورد جدید باعث می شود که بدانیم منبع اصلی آب موجود روی زمین از کجاست.

سیاره ایتوکاوا

کشف آب بر روی سیاره ایتوکاوا 

نیمی از آب موجود روی سطح زمین توسط سیارک های سنگی به سیاره ما آورده شده است محققان دانشگاه آریزونا با بررسی دقیق ذرات به دست آمده از سیارک مورد بحث که در سال 2010 توسط کاوشگر هایابوسا ژاپن به زمین آورده شده بودند، موفق به یافتن مولکول های آب شدند.

البته این نخستین باری نیست که در یک سیارک شواهدی از وجود آب یافت می شود؛ اما پیش از این تمام یافته ها مروط به داده های به دست آمده از تلسکوپ یا گزارشات ارسالی کاوشگرها بود و هیچوقت در نمونه های به دست آمده از سیارک ها مولکول آب پیدا نشده بود. بر اساس یافته های حاصل از کشف جدید، پژوهشگران دانشگاه آریزونا احتمال می دهند که سیارک های نوع S مانند ایتوکاوا (سیارک های سنگی دارای مواد سیلیکاتی) حداقل نیمی از کل آب موجود روی سطح زمین را در دوران شکل گیری اولیه سیاره به اینجا آورده اند. دانشمندان همچنین با محاسبه نسبت هیدروژن به دوتریوم (یکی از ایزوتوپ های هیدروژن) در نمونه های موجود، که برای تشخیص خاستگاه سیارک و شباهت آب موجود در آن با آب روی زمین مورد استفاه قرار می گیرد، اظهار داشته اند که مولکول های آب موجود روی سیارک ایتوکاوا عملاً تفاوتی با مولکول های آب زمینی ندارند. لازم به ذکر است که کاوشگر هایابوسا 1500 ذره کوچک (با قطری برابر نصف قطر موی انسان) را با خود به زمین آورده بود که 5 عدد از این ذرات در اختیار دانشگاه آریزونا قرار گرفت و در پژوهش اخیر نیز دو ذره مورد بررسی قرار گرفتند. گفتنی است به اعتقاد محققان، سیارک ایتوکاوا خود بخشی از سیارک بزرگ تری بوده که 4.6 میلیارد سال پیش در کمربند سیارکی میان مریخ و مشتری شکل گرفته و با برخورد یک جرم کیهانی دیگر، چند تکه شده است.

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.